Studie update

In februari 2018 werd de eerste patiënt geïncludeerd in de APOLLO trial. In september 2021 stond de teller op 510 deelnemers. We zijn de betrokken centra heel dankbaar voor hun inzet en ook de patiënten voor het invullen van de vragenlijsten. De laatste maanden van de inclusiefase zijn aangebroken en samen gaan wij nog een mooie eindsprint inzetten!

Nieuws

  • Met de APOLLO trial vergelijken we de meest gebruikte chirurgische benaderingen bij het plaatsen van een kophalsprothese. Met een inclusiedoel van 555 deelnemers is deze studie de grootste RCT wereldwijd. De komst van de inclusieversneller vergoeding in 2020 heeft de inclusiefase een boost gegeven en op dit moment hebben wij nog 45 deelnemers nodig. Ook de balanstesten worden weer afgenomen 3-6 maanden na de operatie om een goed beeld te krijgen van het functioneel herstel.
  • In mei 2021 is er een leuk interview van ZonMw met de hoofdonderzoeker van de APOLLO trial (Prof. Dr. Rudolf Poolman) gepubliceerd over het effect van de inclusieversneller subsidie. Bekijk het interview via deze link:

https://publicaties.zonmw.nl/interviewreeks-over-het-effect-van-een-inclusieversneller-bij-zorgevaluaties/meer-patienten-met-inclusieversneller/

  • Het Meander MC heeft zich aangesloten bij de APOLLO trial. Zij komen ons de laatste maanden helpen in het Natuurlijk Experiment en zijn goed begonnen met 2 inclusies in augustus en 5 inclusies in september!

  • Op 7 & 8 oktober 2021 vindt het jaarcongres van de NOV plaats in Den Bosch. Mathilde Tol (arts-onderzoeker) en Ariena Rasker (onderzoeker) zullen hier aanwezig zijn om de APOLLO trial te vertegenwoordigen.