Studie update

In februari 2018 werd de eerste patiënt geïncludeerd in de APOLLO trial. Eind februari 2021 stond de teller op 485 deelnemers. We zijn de deelnemende centra heel dankbaar voor hun inzet en ook de patiënten voor het invullen van de vragenlijsten. Met de zomer in het vooruitzicht hopen wij de inclusie trend van deze studie voort te zetten!

Nieuws

Met de APOLLO trial vergelijken we de meest gebruikte chirurgische benaderingen bij het plaatsen van een kophalsprothese. Met een inclusiedoel van 555 deelnemers is deze studie de grootste RCT wereldwijd. De komst van de inclusieversneller vergoeding in 2020 heeft de inclusiefase een boost gegeven en op dit moment hebben wij nog 70 deelnemers nodig. Ook de balanstesten worden weer afgenomen 3-6 maanden na de operatie om een goed beeld te krijgen van het functioneel herstel. De komende maanden gaan we alles op alles zetten om de inclusiefase dit najaar goed af te ronden.

Een leuk interview van ZonMw met de hoofdonderzoeker van de APOLLO trial (Prof. Dr. Rudolf Poolman) over het effect van de inclusieversneller subsidie. Bekijk het interview via deze link:

https://publicaties.zonmw.nl/interviewreeks-over-het-effect-van-een-inclusieversneller-bij-zorgevaluaties/meer-patienten-met-inclusieversneller/