Studie update

Met de APOLLO trial vergelijken we de meest gebruikte chirurgische benaderingen bij het plaatsen van een kophalsprothese. De inclusiefase van de APOLLO trial is in januari 2022 afgerond en de laatste patiënt heeft de laatste vragenlijst ontvangen in juli 2022. Met maar liefst 559 deelnemers is het de grootste RCT binnen dit onderwerp wereldwijd. De analyses zijn in het najaar van 2022 voltooid en momenteel wordt er hard gewerkt aan publicatie van de resultaten.

Nieuws

  • In mei 2021 is er een leuk interview van ZonMw met de hoofdonderzoeker van de APOLLO trial (Prof. Dr. Rudolf Poolman) gepubliceerd over het effect van de inclusieversneller subsidie. Bekijk het interview via deze link:

https://publicaties.zonmw.nl/interviewreeks-over-het-effect-van-een-inclusieversneller-bij-zorgevaluaties/meer-patienten-met-inclusieversneller/

  • In oktober 2021 vond het jaarcongres van de NOV plaats in Den Bosch. Mathilde Tol (arts-onderzoeker) was hierbij aanwezig om de APOLLO trial te vertegenwoordigen.
  • De eerste resultaten van de APOLLO trial zijn in juli 2022 gepresenteerd op een Europees congres (EFORT) in Lissabon. Dit waren de bevindingen van de balanstesten: een test die bij een subgroep van de deelnemers is afgenomen ongeveer 4 maanden na de operatie.
  • Wist je dat we met de APOLLO trial verschillende uitkomstmaten meten? Zo kijken we niet alleen naar de kwaliteit van leven, maar ook naar pijn, mobiliteit, vallen, valangst en kosten!