Na afloop van het onderzoek

Als het onderzoek is afgerond worden de gegevens geanalyseerd. Na het onderzoek kunt u eventueel nog benaderd worden voor vervolgonderzoek. Als u dit niet wilt, kunt u dit aangeven op het toestemmingsformulier en nemen wij verder geen contact meer met u op.

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd in een medisch vakblad. Via onze website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen van de studie. Wij plaatsen daar ook een korte samenvatting van de resultaten en de link naar het artikel.

Wat gebeurd er met uw gegevens?

Tijdens het onderzoek verzamelen we medische en persoonsgegevens van u. Deze gegevens worden naar de hoofdonderzoeker in het OLVG in Amsterdam gestuurd en blijven geheim. Elke proefpersoon krijgt een code die op de gegevens komt te staan. Uw naam wordt weggelaten. Alleen het onderzoeksteam weet welke code u heeft. Ook in rapporten over het onderzoek gebruiken we alleen die code.

Sommige mensen mogen uw medische en persoonsgegevens inzien. Dit is om te controleren of het onderzoek goed en betrouwbaar is. Algemene informatie hierover vindt u in de brochure ‘Medisch-wetenschappelijk onderzoek’. Hier is de link naar deze brochure:

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/brochures/2008/10/02/medisch-wetenschappelijk-onderzoek.html

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Medisch Ethische Toetsings Commissie en aangewezen medewerkers van OLVG in Amsterdam van waaruit het onderzoek is opgezet, mogen uw gegevens inzien. Zij houden uw gegevens geheim.

Na afloop van de studie worden uw onderzoeksgegevens nog 15 jaar bewaard. Als u de toestemmingsverklaring ondertekent, geeft u toestemming voor het verzamelen, bewaren, voor onderzoek gebruiken en inzien van uw medische en persoonsgegevens.